Mi kell a Nőnek!

A Jóságról ....

2017. március 26. - Szandra L.Christina

Tehát, ha végre megszabadultunk , az eddigi életünk negatív terheitől, és már nem kell tovább cipelnünk őket, végre kihúzhatjuk magunkat. Többé már nem nyomja semmi  a vállunkat. Hamarosan a mérlegünk is kevesebbet fog mutatni...de erről majd még később. Ennél van egy sokkal fontosabb amivel elsőként foglalkoznunk kell, mégpedig a Jó Nők Birodalmának ALAPKÖVE - A JÓSÁG13.png

 Coco Chanel egyszer azt mondta: "Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel, és szíveddel kell kezdened , mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni! " Ő volt a  divat történelem egyik legrafináltabb Nőszemélye. Tehát már az 1920-as években felhívta a Női társadalom figyelmét erre a nagyon fontos momentumra, még is azt gondolom lassan 100 év alatt sem sikerült ezt kellőképpen megértenünk. Sőt sajnos az idő múlásával a modern korban egyre inkább a felszínes dolgok helyeződnek előtérbe. És ez csak egyre rosszabb lesz. Elnézve az embereket, sajnos azt látjuk,  hogy a magyar mentalitás részévé vált a nagyképűség, az önzőség , és az egymás lenézése. Csak ha az interneten nézünk szét. Azt látjuk, hogy ha bárki hibát mer véteni, vagy nem ugyan az a véleménye mint másoknak, esetleg csak mert szimplán más mer lenni mint mások, - azt tömegesen,  kegyetlenül megrohamozzák, élvezettel hordják le a sárga földig, és azonnal a földbe döngölik. Mintha minden örömüket mások kárából lelnék. A mindennapi életünkről, a munkahelyünkön, a buszon, az utcán vagy a közértben már ne is beszéljünk. Egyre inkább kiveszik belőlünk az emberség. Hát ez az első PONT ahol az "IGAZI NŐ" különbözik a többitől . A "Jó Nővé" csak akkor válhatunk ha a Jóságunk már a lelkünk mélyéből sugárzik. Váci Mihály ezt mondta: És érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy, s egy tekintetük elhitesse véled: szép dolgokért élsz - és érdemes élned.

Ez is csak egy döntés. Ha már úgyis kitöröltünk minden negatív emléket és gondolatot az elménkből....- most egy pillanat alatt töröljük a rosszat a lelkünkből is. A jósághoz nagyon könnyen hozzá lehet szokni , ugyanis ha elkezdjük alkalmazni, boldogság költözik a lelkünkbe. Vedd észre a kedves öreg nénit aki fel akar szállni a buszra és nyújtsd neki segítő kezedet. Kedves mosolyát látva szeretet költözik a szívedbe és már észre sem fogod venni a puffogó rúzsos fogú öreglányt aki azért követelőzik, hogy valaki azonnal adja át neki a helyet. Tanuld meg kizárni a rosszat, és észrevenni a jót. Wass Albert mondta : " Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt."

A " Jó Nő " fogalmának számomra egyik legkedvesebb megtestesítője Diana Frances Spencer vagyis Diana Hercegnő. Nem csak azért vagyok elfogult, mert volt szerencsém még életében személyesen vele találkozni  ( ezt majd egyszer elmesélem :) hanem mert hihetetlen szerénysége és embersége egyszerűen mai napig lenyűgöz. Valaki aki a rangja és a hírneve ellenére is jó ember tudott maradni. Imádta  a divatot, mindig stílusosan öltözött, jóságával együtt egyszerűen Csodálatos NŐ volt .Ezt mondta egyszer:

 „Úgy gondolom, hogy a legnagyobb kórság, amitől a világban a legtöbben szenvednek manapság, hogy az emberek nem érzik szeretve magukat. Tudom, hogy csak egy percre adhatok szeretet, vagy éppen egy félórára, egy napra, egy hónapra, de tudok adni. Nagyon boldog vagyok, hogy erre képes vagyok, mert ezt akarom tenni.”

„Az élet tele van üres fecsegéssel és szappanbuborékokkal, amelyek szétpukkannak. Két dolog azonban biztosan szikla lehet: a kedvesség és a jóság, amit mások iránt tanúsítunk a bajban, és a bátorság, amellyel a saját gondjainkat kezeljük.”

„Tégy kedves gesztusokat anélkül, hogy viszonzást várnál, abban a biztos tudatban, hogy egy nap talán valaki hasonlóan kedves lesz hozzád.” 

   3.jpg

Tehát meg kell értenünk, hogy a nem véletlenül mondják, a szépség belülről fakad..... 

Ha úgy érzed készen állsz a változásra, gyere velünk a "Jó Nők Birodalmába".

Kövesd a MI KELL A NŐNEK BLOGJÁT .

Szandra L. Christina

A bejegyzés trackback címe:

http://mikellanonek2017.blog.hu/api/trackback/id/tr8612370125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.